Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2010 | 6580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • - 250 g faina
  • - 200 ml lapte
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de ulei
  • - sare
  • Pentru umplutura:
  • - 350 g branza de vaci
  • - 75 g unt
  • - 200 mg smantana
  • - cateva fire de ceapa verde
  • - cateva fire de marar
  • - sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza de vaci, smantana si marar:

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei.
Intr-o tigaie intinsa, unsa cu putin ulei se toarna cu ajutorul unui polonic compozitie si se inclina tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte. Clatitele se pun pe rand pe o farfurie si se acopera ca sa nu se usuce.

Separat se face urmatoarea compozitie:

Branza de vaci se freaca cu untul, se incorporeaza smantana iar apoi se adauga ceapa si mararul taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine pentru o omogenizare cat mai buna. Se umplu clatitele cu amestecul de mai sus, se ruleaza, se toarna peste ele smantana si se presara putin marar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaci, smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute la cuptor